Sunday, May 6, 2007

Cei 322 de parlamentarii reprezinta vointa a 70% din populatie?!

Tot vad la diverse posturi Tv cum alesii nostri (de, si eu am votat) se chinuie sa ne convinga ca ei au mai multa legitimitate decat presedintele pentru ca ei reprezinta vointa a 70% din populatie (ma refer la cei 322) in timp ce Basescu a fost ales abia in turul 2 cu vreo 3-4 milioane de voturi.
Eu nu inteleg de ce toti moderatorii se fac ca nu inteleg cand se lanseaza teoriile astea.
Nici la alegerile parlamentare nu a fost vreo mare prezenta la vot: 28 noiembrie 2004, la primul tur al alegerilor, prezenta la vot, pana la ora 20.00, era de 57,13%. Deci parlamentarii nostri sunt departe de a reprezenta 70% din vointa poporului cum se tot bat cu caramida in piept. 70% din cei prezenti la vot, asta e altceva si inseamna mai putin de 50% din populatia cu drept de vot.
Sa nu uitam si de voturile partidelor care nu au obtinut 5% si care le-au fost redistribuite. Nici acei oameni nu s-au simtit reprezentati de vreunul dintre ei.
Si ma intreb daca vreunul dintre ei s-a dus in circumscriptia electorala pe care o reprezinta si a intrebat oamenii daca sunt de acord cu votul pe care ei urmeaza sa-l dea in privinta suspendarii presedintelui. Mda, probabil nici unul, si asta e valabil si pentru cei care au votat contra suspendarii. Sunt rupti cu totul de realitate, asta e adevarul din pacate.

No comments: