Thursday, May 3, 2007

Cum putem iesi din "Rat Race"?

De ce multi dintre cunoscutii mei , multi sub 30 de ani, obosesc cand merg mai mult de 500 de metri pe jos? "Hai se ne asezam putin".
Citeam pe blogul lui Stefan Beldie despre o avocata de 31 de ani care a facut atac vascular cu cateva luni in urma.
Din pacate mass-media nu face (mai) nimic pentru a trage semnale de alarma cu privire la modul nostru de viata. Sunt cateva emisiuni, dar foarte bine ascunse si care se pierd "cu succes" in noianul de reclame la cola, sucuri "naturale", bauturi alcoolice, red bull etc. Poate si pentru ca e una dintre principalele surse de venit pentru posturile tv.
Apropo de doctori, o cunostinta medic rezident nu are nimic impotriva ca prietenul ei se hraneste in principal cu snickers/mars etc. Cica isi asigura caloriile zilnice. :o
Am multi prieteni , care dupa ce s-au angajat nu mai merg nicaieri fara masina, pe munte mi-e imposibil sa-i iau, tigara de la tigara fumeaza, red bull la ordinea zilei, le tremura deja mainile cand sunt obositi (din ce in ce mai des). Si cum am spus, nu au 30 de ani. Ce se va intampla cu ei pe la 35 de ani daca vor continua in ritmul asta? Sigur aveti cunoscuti care fac asta. Poate putem sa ii/ne trezim , altfel bunicii nostri vor fi mult mai sanatosi, nu vreau sa spun ca ne vor ingropa, cum am citit un studiu american ca noile generatii ar putea trai mai putin decat parintii lor (prin asta intelegand ca parintii le vor supravietui).
Chiar nu putem iesi din "Rat Race"-ul asta zilnic?
Partidele in loc sa bata campii mai bine ar propune niste masuri concrete. Nu, sunt prea ocupati cu rolurile de primadona(toti, fara exceptie).

No comments: